Theorie versus praktijk
De werking van UV-desinfectiesystemen wordt veelal gebaseerd op theorie. Dat betekent dat een UV-systeem volgens berekeningen een bepaalde efficiëntie heeft. Dat betekent echter niet dat het systeem in de praktijk ook zo presteert. De waterkwaliteit verandert, de lampen worden minder sterk, er treedt vervuiling op in de reactoren, allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de werking.
Onzekerheid
Dit kan betekenen dat systemen minder goed desinfecteren dan ze zeggen, met besmet water als gevolg. Of ze presteren juist té goed, met een veel te hoge stroomrekening als gevolg. Van Remmen UV Technology wil een einde maken aan die onzekerheid. Daarom worden de V-serie UV-systemen altijd onderworpen aan biologische tests, om de werking te kunnen valideren.
Validatie
In een praktijksituatie die is ingericht volgens de Europese norm CEN EN 14897 testen we de V-systemen op de werkelijke biologische afbraak van bacteriën. Onder variërende omstandigheden, zoals troebeler water, ouder wordende lampen en aanslag in de reactor, moeten de UV-systemen maximaal blijven presteren. Pas als alles klopt, worden ze gevalideerd en verkocht.
Efficiëntie
Desinfectie staat bovenaan, maar een goede werking is voor ons meer dan het verwijderen van microbiologische verontreiniging. De V-serie is zo geoptimaliseerd dat het precies de juiste dosis UVC-licht toedient. Niet meer, niet minder. Zo maak je optimaal gebruik van de lampen en dus van je energiekosten.
Harde garanties
Validatie biedt zekerheid van prestatie en resultaat. De prestaties van een biodosimetrisch geteste UV-reactor staan vast. Geen enkel aspect is afhankelijk van theoretische berekeningen, gebaseerd op aannames. Dit geeft zekerheid en harde garanties. Kortom: je weet precies wat je koopt. Want zo hoort het.